Волонтери Корпусу Миру США склали присягу в Києві

75 американців у вишиванках заповнили зал Українського дому в Києві, щоб офіційно стати волонтерами Корпусу миру США в Україні. Протягом трьох місяців вони проходили стажування в загальноосвітніх закладах України, а 07 грудня урочисто склали присягу, щоб офіційно стати волонтерами та вже наступного дня роз'їхатися по школах сіл і містечок західних, центральних та південних областей нашої країни викладачами англійської мови.

Слухачі волонтерської програми, яких підтримував увесь зал, виконали державні гімни України і США.

До присяги їх привела Посол США в Україні Марі Йованович, яка подякувала за службу на благо Америки і на благо України та зазначила: «Ми радо відгукнулися на прохання українського Уряду прислати ще більше викладачів англійської мови. Це вже друга група за рік. Я вважаю вас колегами-послами, які уособлюють американські цінності, покращують зв’язки між народами».

Привітали волонтерів директор Корпусу миру США в Україні Денні Робертсон, директор волонтерських навчальних програм Ірина Крупська, які наголосили, що за 23 роки, упродовж яких добровольці Корпусу миру США працюють в Україні, уже відволонтерили 2700 американців, втілюючи давню мрію – служити іншим.

Клятву Україні виголосили новоприведені до присяги волонтери Неллі Петрик і Габріел Кортез. Вони подякували за підтримку українським партнерам, зокрема вчителям і учням шкіл, працівникам Корпусу Миру, українським родинам.

«Для нас велика честь бути і працювати в цій прекрасній країні. Ми обіцяємо служити пліч-о-пліч з українцями, ділитися культурою свого народу, з пошаною і розумінням вивчати культуру і традиції України; гідно долати труднощі під час служби заради миру і дружби на Землі», – запевнили волонтери.

Звертаючись до волонтерів, заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей висловив надію, що американські волонтери не лише піднімуть рівень вивчення і володіння англійською мовою серед українців, а й маючи демократичну культуру, допоможуть провести реформування освітньої галузі, ставлячи пріоритетом гідність особистості, роблячи учня центром навчального процесу.

На урочистій церемонії складання присяги волонтерами 50 групи Корпусу миру США в Україні була присутня делегація Козелецького району в складі начальника відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації Людмили Сенченко, методиста районного методкабінету відділу освіти райдержадміністрації Тетяни Шкурко, членів сімей, у яких жили 20 американців, які проходили стажування в загальноосвітніх закладах сел.Козелець і м.Остер.

75 волонтерів Корпусу миру США склали присягу в Києві

Фотоальбом. Відділ освіти Козелецької райдержадміністраціїФОТОРЕПОРТАЖ

Кiлькiсть переглядiв: 380

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.