Свято науки, таланту і наполегливої праці

Уже стає традицією зустріч переможців обласних та Всеукраїнських інтелектуальних конкурсів і предметних олімпіад з керівниками Козелецького району. Цього року для обдарованих дітей району та їх педагогів у районному будинку культури 28 квітня відбулося свято «Майбутнє твориться сьогодні».

На зустріч з переможцями олімпіад прийшли перший заступник голови Козелецької райдержадміністрації Юрій Заславський, голова Козелецької районної ради Олена Дмитренко, заступник голови райдержадміністрації Віра Жидкова, начальник відділу освіти райдержадміністрації Сергій Стась, голова райкому профспілки працівників освіти Надія Бобруйко.

Свято відкрив неодноразовий переможець обласних, всеукраїнських і міжнародних фестивалів-конкурсів дитячо-юнацької творчості танцювальний колектив «Веселі черевички» Козелецького будинку творчості дітей і юнацтва (керівник Тамара Романовська).

Розпочинаючи захід, ведучі програми Лідія Клепець і Петро Дем’янчук (педагоги Козелецького БТДЮ) зазначили, що ХХІ століття – це століття освіти й духовності, приорітетності знань і швидких змін, і саме такі нові ознаки відчули учні, які протягом 2015-2016 навчального року вибороли 35 призових місць у ІІІ і ІV етапах Всеукраїнських олімпіад з навчальних дисциплін та ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України.

Привітав талановитих дітей і їх наставників перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Заславський. Він висловив щиру вдячність педагогам за виховання прекрасного покоління, за те, що розкривають і розвивають, удосконалюють здібності своїх учнів, закладають їм бажання вчитися, пізнавати науки.

Звертаючись до дітей, Юрій Заславський підкреслив: «Ваше прагнення до знань заслуговує найвищої похвали. Ви не лише піднімаєте на високий рівень наш Козелецький край – ви завдяки своїм знанням, таланту, наполегливості незабаром здобуватиме нові вершини в різних галузях науки, техніки, промисловості, виробництва, медицини, освіти, сільського господарства. А отже, розвиватимете нашу країну, прославлятимете її на світовому рівні. Хай ваше тяжіння до знань зробить вас успішними людьми».

Голова районної ради Олена Дмитренко наголосила на копіткій праці вчителів і зазначила, що завдяки таким дітям зростає упевненість у кращому майбутньому України. «Саме ці юні розумники у недалекому майбутньому становитимуть фундамент інтелектуального, наукового потенціалу нашої країни, що створить і зміцнить заможну державу, рівноправну серед високорозвинених країн світу», – підкреслила Олена Дмитренко.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Сергій Стась поінформував присутніх про здобутки учнів і педагогів Козелеччини, які прославляють не лише свій навчальний заклад, а й піднімають рейтинг району на обласному та всеукраїнському рівнях. Він подякував учням за їхню наполегливу працю, бажання рухатися вперед і здобувати якнайбільше знань.

Голова райкому профспілки працівників освіти Надія Бобруйко побажала учням, їх педагогам і батькам здоров’я, витримки, наполегливості, удачі, віри у власні сили та здібності дітей і перемог на шляху до мети. Надія Бобруйко зауважила, що досягнення дітей – це й щоденна копітка робота і глибокі знання педагогів, тому висловила сподівання, що їх працю буде оцінено державою достойно.

Перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Заславський, голова районної ради Олена Дмитренко, начальник відділу освіти райдержадміністрації Сергій Стась, голова райкому профспілки працівників освіти Надія Бобруйко вручили подяки та грошові винагороди юним обдаруванням і їх наставникам.

У номінації «Інтелектуальна надія» були відзначені учні, які вибороли найбільшу кількість призових місць на ІІІ етапі всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін та ІІ етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН України:

  • Анна Шинкаренко, учениця 11 класу Козелецької гімназії №1, за диплом ІІ ступеня з української мови та літератури (вчитель Тетяна Андряник), за диплом ІІІ ступеня з англійської мови (вчитель Ольга Шаляпіна), за диплом ІІІ ступеня у конкурсі-захисті МАН з історії (вчитель Тамара Вульвач);
  • Кирило Овдей, учень 11 класу Деснянської ЗОШ І-ІІІ ст., за диплом ІІ ступеня з історії та диплом ІІІ ступеня з правознавства (вчитель Лариса Дейко), за диплом ІІІ ступеня з географії (учитель Оксана Савчук);
  • Софія Сардаєва, учениця 11 класу Остерської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім. Ю.Збанацького, за диплом ІІ ступеня з біології та диплом ІІІ ступеня на конкурсі- захисті МАН з біології (вчитель Тетяна Климчук), за диплом ІІІ ступеня з російської мови (вчитель Ірина Смовська);
  • Юлія Андряник, учениця 10 класу Козелецької гімназії №1, за диплом ІІ ступеня з української мови та літератури на ІІІ етапі, за диплом ІІІ ступеня з української мови та літератури на ІV етапі, за диплом ІІ ступеня на конкурсі-захисті МАН з української мови та літератури (вчитель Тетяна Андряник).

У номінації «Обдарованість і творчість» були нагороджені призери обласних олімпіад та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН України:

  • Денис Білецький, учень 10 класу Деснянської гімназії, за диплом ІІІ ступеня з екології та диплом ІІ ступеня на конкурсі- захисті МАН з екології (вчитель Альвіна Колінько);
  • Анастасія Богомолова, учениця 9 класу Деснянської гімназії, за диплом ІІ ступеня з української мови та літератури (вчитель Ольга Канарська), за диплом І ступеня з географії (вчитель Галина Логвін);
  • Анастасія Железко, учениця 9 класу Козелецької гімназії №1, за диплом ІІІ ступеня з англійської мови та диплом ІІі ступеня на конкурсі-захисті МАН з англійської мови (вчитель Ольга Шаляпіна).

У номінації «Крок до успіху» були відзначені переможці обласного етапу всеукраїнських олімпіад з навчальних дисциплін:

  • Ігор Заклюка, учень 11 класу Деснянської гімназії, за диплом ІІІ ступеня з фізики (вчитель Костянтин Римарєв);
  • Альона Новик, учениця 11 класу Деснянської гімназії, за диплом ІІІ ступеня з географії (вчитель Галина Логвін);
  • Тетяна Марченко, учениця 11 класу Деснянської гімназії, за диплом ІІІ ступеня з біології (вчитель Ольга Самусевич);
  • Марина Отрошко, учениця 11 класу Чемерської ЗОШ І-ІІІ ст., за диплом ІІІ ст. з хімії (учитель Катерина Авраменко);
  • Наталія Жила, учениця 11 класу Остерської гімназії, за диплом ІІІ ступеня з економіки (вчитель Сергій Дроб’язко);
  • Денис Кондратенко, учень 10 класу Козелецької ЗОШ І-ІІІ ст. №3, за диплом ІІ ступеня з російської мови (вчитель Людмила Сіренко);
  • Андрій Демченко, учень 10 класу Козелецької ЗОШ І-ІІІ ст. №3, за диплом ІІ ступеня з географії (вчитель Віра Мачача);
  • Богдан Великохатній, учень 10 класу Козелецької ЗОШ І-ІІІ ст. №3, за диплом ІІІ ступеня з біології (вчитель Валентина Закревська);
  • Олександр Сорокін, учень 10 класу Деснянської гімназії, за диплом ІІ ступеня з математики (вчитель Лідія Тарабан);
  • Анна Ричок, учениця 8 класу Козелецької ЗОШ І-ІІІ ст. №3, за диплом ІІІ ступеня з української мови (вчитель Леся Пащенко);
  • Артем Тимошко, учень 8 класу Чемерської ЗОШ І-ІІІ ст., за диплом ІІІ ступеня з хімії (учитель Катерина Авраменко);
  • Владислав Антоненко, учень 8 класу Деснянської гімназії, диплом ІІ ступеня з математики (вчитель Світлана Половецька);
  • Анастасія Закревська, учениця 7 класу Козелецької ЗОШ І-ІІІ ст. №3, за диплом ІІІ ст. з математики (вчитель Тетяна Погиба).

У номінації «Відкрий світ – відкрий себе» були нагороджені призери обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН України:

  • Дарина Сорока, учениця 11 класу Остерської гімназії, за диплом ІІ ступеня з української мови та літератури (вчитель Уляна Даниленко);
  • Вікторія Сорока, учениця 10 класу Козелецької гімназії №1, за диплом ІІ ступеня з економіки (вчитель Валентина Сорока);
  • Катерина Радіонова, учениця 10 класу Козелецької гімназії №1, за диплом ІІ ступеня з біології (вчитель Інна Пенська);
  • Тимофій Німець, учень 10 класу Козелецької гімназії №1, за диплом ІІІ ступеня з інформатики (вчитель Ольга Німець).

Усі виступаючі побажали номінантам і педагогам невичерпної енергії, міцного здоров’я, щастя, сили і наснаги, задоволення від праці та навчання, нових творчих звершень, учителям – обдарованих, розумних, здібних учнів, а школярам – розумних, мудрих, добрих, завзятих наставників.

Від імені учнів виступила учениця 11 класу Козелецької гімназії №1 Анна Шинкаренко, яка подякувала керівництву району за підтримку і запевнила, що молодь не зупинятиметься на досягнутому, докладатиме зусиль для здобуття нових знань, що принесуть у майбутньому користь і славу нашій рідній Україні.

Подарунком для всіх учасників заходу була святкова програма, підготована вихованцями і наставниками Козелецького будинку творчості дітей і юнацтва (директор Наталія Ліскович). Усі присутні із захопленням аплодували за створення гарного настрою танцювальному колективу «Веселі Черевички» та вокалістам Ірині Моргунець, Анастасії Макотрі (керівник Оксана Крафт), Анастасії Гнідій (керівник Микола Сукретний)і акомпаніатору БТДЮ Яні Лозі.

Фотоальбом. Відділ освіти Козелецької райдержадміністраціїФОТОРЕПОРТАЖ

Ми надія твоя, Україно!

Кiлькiсть переглядiв: 256

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.